Friss hírek
 1. ‼️MÉRKŐZÉS BEHARANGOZÓ‼️
 2. 🏀Női Amatőr NB I., Rájátszás 17-30. Helyért🏀
 3. 🏀Leány Serdülő Bajnokság, Helyosztó 17-20.helyért I. Forduló🏀
 4. 🏀Regionális Leány Kadett, Pest🏀
 5. 🏀 8-12 éves lányok jelentkezését várjuk🏀

Sportpszichológia

o   Radobasket/BDSE sportpszicho online 2020.04.05-ig.

         – Az időszak végéig mindenki juttassa el a Smohának

Radobasket/BDSE Sportpszicho Online
U14, U16, U18 fiú, lány

 

Két sportpszichológiai feladat április 5-e vasárnapig bezárólag.

 

 1. Írd meg a szezonzáró értékelésedet! Nem kötelező feltölteni vagy elküldeni, ezt magad miatt írd össze. Olyan terjedelemben, ahogy szerinted jó, kellően tartalmas. Legyen benne szó a következők hat pontról:
  • miben fejlődtél az idén? Mit tanultál? (minél konkrétabb példákkal!)
  • hogyan értékeled a saját idei MUNKÁD, amit befektettél a játékodba, a csapatba? (pl. edzésmunka, külön edzések, csapattársakkal való kapcsolat)
  • hogyan sikerült teljesítened idén? Az edződ elvárásai közül melyeket sikerült teljesíteni, melyeket részben, melyeket nem? A saját elvárásaid (céljaid) közül melyeket sikerült teljesíteni, melyeket részben, melyeket nem?
  • melyik volt a legjobb és melyik a legrosszabb meccsed idén? Mitől volt az olyan jó/rossz Neked, írj legalább 3-3 konkrétumot! Fogalmazz meg 1-1 tanulságot, amit ezalapján a két meccs alapján le tudsz szűrni!
  • írj a csapatodról: milyennek látod a csapategységet, a munkamorált, a csapatlégkört?
  • írj egy elhatározást, amit meg szeretnél valósítani a következő szezonban (2020/21)! És határozz el valamit, amit annak érdekében már most, az offseason-ban vállalsz (pl. plusz munka, egészségre odafigyelés, stb.)

 

 1. A leggyorsabban fejlődő és a saját potenciáljuk tetejét elérő sportolók rendszeresen teljesítményhelyzetekbe teszik magukat  képzeletben is” – Terry Orlick, több száz amerikai olimpikon sportpszichológusa írta ezt a jobb oldalon található könyvében.

 

Válassz ki egy egyszerű mozdulatsort kosárlabda eszköztáradból (pl. labdavezetés, egy csel, egy fajta dobómozdulat), ami számodra már ismerős, tanultátok és gyakoroltátok már edzésen, mégis hasznos lenne felfrissítened, begyakorolnod, tovább gyakorolva fejlesztened! Az idegrendszered szintjén való gyakorlás több féle módon is megvalósulhat: lehetséges rendes edzések során is, de lehetséges MEGFELELŐ mentális gyakorlással is. A MEGFELELŐ itt azt jeleni, hogy érzékek szempontjából (látás, hallás, testérzés) kifinomult, részletes és konkrét. Keress egy nyugodt helyet, ahol kényelmesen el tudsz helyezkedni kb. 10. percig.

Hagyd, hogy képzeletben lejátszódjon a kiválasztott mozdulatsor a legelejétől a legvégéig. Játszd végig úgy, hogy odaképzeled magadat egy kosárlabda pályára! Ne feledd: a mentális munka hatékonyabb, ha minél részletgazdagabb az általad elképzelt videó (látás, hallás, testérzések). A legtöbb embernek nem sikerül ezt egyből jó minőségben elképzelni, de gyakorlással ez fejlődik, meglátod! Ha egy jelenet képe életlen, homályos, ne aggódj miatta, természetes. Az is természetes, hogy olykor elkalandozik menet közben a figyelmed. Ha ez történik, akkor nyugodtan kezd elölről a jelenetet és igyekezz tökéletesen végrehajtani a mozdulatsort. Hetente három alkalommal kb. 5-10 percet tölts ezzel, és meglátod, meg lesz az eredménye a pályán is!